Składniki:
- 2 cukinie
- 0,5 kg mielonego mięsa
- 0,5 kg pieczarek
- 2 średnie cebule
- świeża bazylia
- 2 łyżki czerwonego pesto
- oregano
- sól
- pieprz ziołowy
- pieprz czarny
- 2 ząbki czosnku
- tarta mozzarella
- olej kokosowy
Przygotowanie:
Cukinię dzielimy w złóż na dwie części i wyciągamy łyżeczką pestki, stworzy się wtedy łódeczka w którą będziemy wkładać farsz. Posypujemy solą i odkładamy na bok.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego następnie dodajemy pieczarki solimy i smażymy je tak długo, aż odparuje z nich woda. Gdy pieczarki odparują dodajemy do nich mięso mielone, gdy będzie widać, że nie jest już surowe dodajemy czosnek, pieprz, oregano, bazylię oraz pesto chwilę dusimy i gotowy farsz odstawiamy na bok.
Wracamy do cukinii. Posolona cukinia zrosi się, należ ją osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie posypujemy ją odrobina pieprzu i oregano, potem nakładamy farsz na sam koniec posypujemy tartym serem.
Wrzucamy do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Smacznego :)
Wracamy do cukinii. Posolona cukinia zrosi się, należ ją osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie posypujemy ją odrobina pieprzu i oregano, potem nakładamy farsz na sam koniec posypujemy tartym serem.
Wrzucamy do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz