Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżka pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem (lub drobno posiekane 4 suszone pomidory)
- 3 liście świeżej bazylii
- 3 łyżki tartego sera
- 2 łyżki mąki migdałowej (mogą być drobno zmielone migdały)
- 1 surowe jajko (całe)
- ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce jarzynowej na najgrubszych oczkach, w ten sam sposób również ścieramy troszkę sera, mniej więcej cztery łyżki. Dodajemy do miski również przyprawy, posiekaną bazylię, suszone pomidor, mąkę migdałową, ząbek czosnku oraz surowe jajo. Całość mieszamy ze sobą i tworzymy okrągłe kotleciki. Smażymy je na oleju na złoty kolor.
Ja smażę je na oliwie z suszonych pomidorów co dodaje ciekawszego smaku kotletom. Uwielbiam je jeść razem z koncentratem pomidorowym, świetnie również pasują do buraczków lub kotletów z piersi z kurczaka :) wariantów jest wiele :)
Ja smażę je na oliwie z suszonych pomidorów co dodaje ciekawszego smaku kotletom. Uwielbiam je jeść razem z koncentratem pomidorowym, świetnie również pasują do buraczków lub kotletów z piersi z kurczaka :) wariantów jest wiele :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz