Składniki:
- 5 "kotletów" schabu
- puszka groszku konserwowego
- Sezam łuskany
- sól
- pieprz
- świeży tymianek (jeżeli nie macie świeżego to suszony też jest ok :) )
- czubryca czerwona (jak nie posiadacie tej przyprawy możecie ja zastąpić np przyprawą do grilla ;) )
- jajko
- Olej kujawski z bazylią i czosnkiem
Przygotowanie:
Kotlety rozbijamy maczamy w osolonym, roztrzepanym z czubrycą jajku i obtaczamy w sezamie, następnie kładziemy na rozgrzanym oleju. Ja lubię dodać do oleju dwie łyżki masła klarowanego, wtedy mięso ma fajniejszy smak. W trakcie smażenia do blendera wrzucamy odcedzony groszek, sól, pieprz, tymianek i miksujemy całość na gładką masę.
Ja podaję to danie z surówką z buraczków :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz