niedziela, 4 października 2015

Zupa Serowa

Jesień się już zaczęła, jest coraz zimniej i dni są coraz krótsze. W tym okresie powinniśmy jeść więcej potraw ciepłych i bardziej kalorycznych. Ze względu na to, że w tej diecie nie martwimy się o ilość kalorii przedstawiam wam bombę kaloryczną, Zupę serową.
Jest bardzo syta, i rozgrzewająca, idealna na jesienny obiad. Uwierzcie mi wystarczy mała miseczka a będziecie najedzeni :)

Składniki:

  • 1,5 l wody
  • szklanka pokrojonej w kostkę włoszczyzny
  • 140 g serka topionego ementalera
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • 200 g mozzarelli
  • 330 ml śmietany kremówki 30%
  • 3 kostki rosołowe
  • pieprz
  • zmielone orzechy
Wodę zagotowujemy, wrzucamy do niej włoszczyznę i kostki rosołowe, gdy włoszczyzna zmięknie dodajemy śmietanę i serki topione. Gotujemy na małym gazie i mieszamy aż serki się rozpuszczą, gdy to nastąpi dorzucamy pieprz i mozzarellę. 
Po przelaniu do miseczek posypujemy zmielonymi orzechami :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz