Jest bardzo syta, i rozgrzewająca, idealna na jesienny obiad. Uwierzcie mi wystarczy mała miseczka a będziecie najedzeni :)
Składniki:
- 1,5 l wody
- szklanka pokrojonej w kostkę włoszczyzny
- 140 g serka topionego ementalera
- 200 g serka topionego śmietankowego
- 200 g mozzarelli
- 330 ml śmietany kremówki 30%
- 3 kostki rosołowe
- pieprz
- zmielone orzechy
Wodę zagotowujemy, wrzucamy do niej włoszczyznę i kostki rosołowe, gdy włoszczyzna zmięknie dodajemy śmietanę i serki topione. Gotujemy na małym gazie i mieszamy aż serki się rozpuszczą, gdy to nastąpi dorzucamy pieprz i mozzarellę.
Po przelaniu do miseczek posypujemy zmielonymi orzechami :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz